SINOTOP Office(办公空间)
设计师 : 陶胜
案例介绍和展示

苏宁慧谷河西CBD项目是南京最大的办公综合体之一,其优秀的地理位置和便捷的交通吸引了无数大中小型企业入住办公。SINO TOP是一家主要从事农药出口贸易的小型公司,主要业务是将中国制造的农药产品售往埃及和周边地区。

本案位于苏宁慧谷E8幢的顶楼,窗外一线江景净收眼底。业主购买了两套同层Loft小型,并打通合并使用。单层建筑面积100平米左右,考虑到公司的长远发展,业主希望一层设置接待区、会议室、主管室、开放式员工区、茶水区,二层则要求吧台区、会议室、经理室、休闲洽谈区、储藏室和卫生间。众多的功能要求,设计必须认真考虑每一寸空间的功能规划。

Suning ivgl hexi CBD project is one of thelargest office complex in nanjing, Its excellent geographical location andconvenient traffic attracted numerous big small and medium-sized companies tostay as office. SINOTOP is a small trade company which is mainly engaged inexporting pesticides. Main business is selling pesticide products made inChina into Egypt and surrounding areas.


01.jpg02.jpg


设计师从公司的Logo中汲取灵感,结合公司的产品特性,将Logo中的绿色巧妙融入设计,力求为业主打造了一个崭新、舒适且和公司形象高度吻合的办公空间。步入公司大门,首先映入眼帘的是那全黑设计的接待前台,紧贴墙体的摆放方式,让你的视线不由自主的看向深绿的墙面。这绿色蔓延到顶部,并在企业墙上玉砂玻璃同宽的地方截止,但却仿佛穿过了玻璃仍在向前延伸不止。右边楼梯亦是黑色的,甚至连接办公区和前台区的门洞也是黑色,两种看似没有什么关系的色彩在设计师的巧妙摆弄下却显得无比自然和谐。

This case is on the top floor of suningivgl E8 building. The line riverview outside the windows could be a panoramicview. The owner bought two sets of small Lofts on the same floor and gotthrough to use combined. Single building area is around 100 square meters,considering company's long-term development, on the first floor, the landlordwanted to set up a reception area, a conference room, a director room, an openarea and a water area, on the second floor, he wanted to be a bar area, a conferenceroom, a manager's office, a leisure area, a storage room and a bathroom. Manyof the functional requirements, the design must consider the function plan ofevery inch space seriously.


03.jpg04.jpg05.jpg


会议室紧靠开放式员工区,并用透明钢化玻璃作为隔断,绿色的地毯寓意着茂盛的草坪,配合会议桌上的一排绿色植物饰品,客户犹如坐在了自然环境中,片刻便能体会到公司的专属文化。员工区尽头的不规则柜体不但满足了常规的工作需求,同时还很好的结合了公司产品展示的功能。平淡无奇的员工柜在这里被“压低、拉伸”,变成了可以随时坐下小憩的卡座,紧张工作之余在此小坐片刻看看窗外的江景不能不说是一种享受。

Designers drew inspiration from thecompany's Logo, combined the company's products features, he integrated greenof the logo into the design ingeniously. Doing his best to build a new and comfortableoffice space which could be consistent with company’s image highly. Entering intoentrance door of the company, an all black designed reception desk catches youreyes firstly. Putting it against the wall makes your eyes look at the metope ofdark green involuntary. The green spreads to the top and stops at the same aswide of jade glass on the enterprise wall, but as if it doesn’t stop forward throughthe glass. The stairs on the right is also black, even the doorway which connectsoffice and reception area is also black. The two colors seemingly have norelationship look very natural and harmonious under the designer's ingeniousplay. Meeting room is closed to the employees open area, using transparenttoughened glass as partition, the green carpet means lush lawn, cooperate with arow of green decorations on the meeting table, customers are likely sitting inthe natural environment, they can realize the company's exclusive culture momentary.Irregular cabinets at the end of employees area not only meet the demand of theroutine work, but also have a good function to display company’s products.Prosaic employees cabinets here are "down, stretching” to be booths which canbe sit down for a rest at any time. Out of Intense work, sitting here awhile tolook at the riverview outside the window is a kind of enjoyment.


06.jpg07.jpg08.jpg



沿着黑色楼梯往上走,你的视线一定会被那组许多色块组成的柜子所吸引,它至下而上,穿过楼板一直延伸到房屋的最高点。每一块门板大小不一,色彩各异。没错,简直像极那款经典游戏—“俄罗斯方块”。不同绿色的组合带来了全新的视觉体验,呼应整体设计的同时释放出轻松愉悦的信号。上来二楼,所有的功能空间围绕休闲区设置,亦采用大面透明玻璃材质,目的除了最大化的空间利用也是让视线和光线自由的进出。设计师巧用原始建筑落差,在储物间门边设置了吧台,如果感觉会议室过于严肃,那么让我们邀请客户到二楼休闲区促膝长谈吧,咖啡、红酒在这里都可以轻松实现。

作为公司企业色的绿色,通过设计师的精心酝酿,被大量巧妙的穿插到了不同的功能区域,同时配以适量的黑色做映衬,我们便轻松的得到一个轻松活泼、主体鲜明的办公空间。


Go up along the black stairs, your sight shouldbe attracted by the cabinets which are composed of a set of many colors. It isfrom bottom to up, to the highest level of the building across the floorslab.Each piece of door plank has different size and color. Yes, likes the classicgame - extremely "tetris". The combinations of different green hasbrought the brand-new visual experience, echoing the overall design whilereleasing relaxing signals. Come up to the second floor, all the functionalspace setting surrounding the recreational area, also used bedding face of transparentglass, in order to make maximum use of space and also let the line of sight andlight be free access. Designers used original building gap opportunely, settinga bar counter by the door of the storage room. If feeling the meeting room istoo serious, let's invite customers to have a heart-to-heart talk at therecreational area on the second floor. Coffee and red wine can easily implementhere.

As a corporate enterprise color---green, afterthe designer's elaborate, it has been interspersed to different functionalareas by a large number ingeniously. At the same time, with the right amount ofblack to relieve, we easily get a breezy office space with sharp theme.


09.jpg10.jpg







南京家居平台
————————
4008-520-810
13584046766